menu Home chevron_right
Noutati

Importanta muzicii in viata noastra

NewMPE | 7 iulie 2022
Importanta muzicii in viata noastra

Importanta muzicii in viata omului

Trupa cover si muzica de calitate

Importanta muzicii pentru cei mici

Stiai ca un cantec de leagan il va calma pe bebelusul tau, deoarece acest tip de muzica, incetineste ritmul inimii lui? Poate ca nu crezi, dar muzica este unul din cele mai importante lucruri din viata noastra si tocmai de aceea am decis sa reiteram cateva aspecte privind importanta muzicii in viata noastra.

Bebelusul tau are parte de suficienta muzica in viata lui?

Asa cum noi ca adulti ne bucuram sa ascultam o muzica buna, o trupa cover de exceptie sau o orchestra cu artisti profesionisti, la fel de importante sunt efectele muzicii asupra dezvoltarii bebelusului tau.

Ce efect are muzica asupra bebelusilor in uterul matern?

Este dovedit stiintific faptul  ca muzica are un rol in dezvoltarea creierului bebelusilor inca dinainte de nastere. Ascultatul muzicii pe perioada sarcinii, nu doar o va relaxa pe mama, dar va avea o influenta pozitiva asupra bebelusului inca nenascut.

In saptamanile 16-18  de sarcina, bebelusii aud primele lor sunete.

Pana la 24 de saptamani, urechile se dezvolta rapid si s-a dovedit ca bebelusii intorc capul ,ca raspuns la voci si zgomot, iar in ultimile saptamani de sarcina, un copil nenascut poate recunoaste vocea mamei sale, limba ei maternal si chiar tiparele de cuvinte si rime.

Ce muzica ar trebui sa asculte mama, pe durata sarcinii?

trupa cover 2021-2022

In ultimul trimestru de sarcina, copilul va putea cu siguranta sa auda muzica pe care o canti. Muzica clasică, sunetele blânde ca niște cântece de leagăn, melodiile frumoase care inspiră fericirea, toate sunt concepute pentru a fi liniștitoare.

Cum poate muzica să dezvolte creierul unui copil mic?

Pastrand comparatia cu persoanele adulte, intelegem inca o data ca “Muzica-o broderie pe panza artistica” – Vasile Ghica, reprezinta ceva unic, ce este transmis in permanenta de muzicieni talentati, cu o vasta experienta muzicala, fie ca discutam despre o trupa cover consacrata la nivel national sau international, fie de acei artisti aflati la inceput de drum.

Muzica aprinde toate domeniile dezvoltării copilului și abilitățile pentru pregătirea școlară, în special în domeniile dobândirii limbajului și abilităților de citire.

Pentru un copil, sa invete sa cante la un instrument musical, poate sa imbunatateasca studiul matematicii si chiar notele primire la scoala.

Cum poți folosi muzica pentru a-ți alina bebelușul pentru a-l ajuta să doarmă?

Muzica inspiră emoții, astfel încât aceasta  poate fi o recomandare populară pentru a-l liniști sic alma pe cel mic. Și, in  plus,  este un supliment binevenit la rutina de somn a bebelușului.

Muzica trebuie sa fie calma, linistitoare si relaxanta pentru a crea o atmosfera calma si linistitroare astfel incat sa imbogateasca rutina de somn a bebelusului.

O melodie familiară, o muzică sau un cântec devine ca o sesiune de muzicoterapie. Muzica lentă, moale și repetitivă va încetini bătăile inimii și va permite o respirație mai calmă și mai profundă.

Nu subestima puterea vocii mamei, tatalui sau a celui care are mai des grija de beblus. Vocea este familiara si cunoscuta pentru el si ritmul il va calma.

De unde vin cantecele de leagan?

Se crede că cuvântul în engleză „cântec de leagăn”(lullaby)  provine din sunetele „lala” sau „lulu” făcute de mame sau de bone pentru calmarea copiilor.

“La revedere”(bye)  este un alt sunet lulling sau un termen pentru a spune „noapte bună”. Un cântec de leagăn, sau așa-numitul cântec de adormit copiii, are o poveste pentru a-i alina pe bebeluși și copiii mici să doarmă.

Cântecele de leagăn se găsesc în fiecare cultură și se cântă în fiecare limbă. “Cântecul de leagăn” al lui Brahms este poate cel mai celebru și ușor de recunoscut dintre cântecele de leagăn.

Care sunt cele mai bune instrumente muzicale pentru copii mici?

Există multe moduri în care poti crea muzică cu copilul tau, gratuit. Acordurile vocale sunt singurele instrumente înnăscute, care se regasesc într-o ființă umană.

Importanta muzicii in viata noastra

Există și alte instrumente pe care le poti folosi, adică percuția: cum ar fi batutul din palme, pocnitul din degete, călcatul și bătutul pe coapse

De asemenea, ai o gramada de intrumente prin casa ta. Cel mai bun exemplu este o lingura de lemn cu care poti lovi o cratita sau il poti lasa pe copilul tau sa cante cu ea.

Cele mai bune intrumente musicale pentru copiii mici ar fi : toba de jucarie, zdranganelele, zornaitoarele, xylofon de jucarie si maracas.

Poate muzica să-l ajute pe copilul tău să socializeze?

Se intampla ceva atunci cand asculti sau canti muzica cu alti oameni, care scoate in evidenta energie care te ajuta sa te simti conectat la cei din jurul tau.

Muzica la vârste mici îi ajută pe copii să se exprime și să împărtășească sentimentele. Chiar și la o vârstă fragedă, pot să se legene, să sară, să-și miște mâinile ca răspuns la muzica pe care o aud.

Copiii, pot chiar să-și compuna propriile melodii. Ei învață să râdă, să repete cuvinte și asta îi încurajează să folosească aceste cuvinte și să le memoreze.

Studiile au aratat ca exista mai multe mecanisme prin care muzica are impact asupra capacității noastre de a ne conecta unii cu alții, impactând circuitele cerebrale implicate în empatie, încredere și cooperare, explicând poate cum muzica a supraviețuit în fiecare cultură a lumii.

Muzica este prezentă în viața noastră, în atâtea aspecte. Acasă, muzica poate deveni parte a experiențelor noastre de zi cu zi.

Încă de la naștere, părinții folosesc muzica pentru a calma și linisti copiii, pentru a-și exprima dragostea, bucuria și pentru a interacționa cu copiii lor.

Părinții se pot baza pe aceste instincte naturale învățând cum muzica poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării copilului, poate îmbunătăți abilitățile sociale ale acestuia și poate aduce beneficii copiilor de toate vârstele.

Sfatul meu este să începi sa descoperi muzica alaturi de copiii tai,  cât mai devreme posibil si cat mai mult cu putinta. Succes!

Written by NewMPE

Comentarii

Momentan, nu exista comentarii.

Comentariile sunt inchise.