menu Home chevron_right
Noutati

Solistul Mihai Napu – Joe Cocker de Romania

NewMPE | 6 iulie 2022
Solistul Mihai Napu - Joe Cocker de Romania

Ne-am făcut un obicei din a posta pentru voi articole despre organizarea nunții, despre micile detalii care construiesc succesul unui eveniment, dar și materiale despre soliștii și trupele cu care colaborăm, pentru a-i cunoaște mai bine. Astăzi îți facem cunoștință cu Mihai Napu, solistul nostru preferat, ale cărui timbru de aur și prezență carismatică sunt în centrul atenției la orice eveniment.

Mihai Napu este frontman-ul unei trupe de excepție, care îi poartă și numele – Mihai Napu Band – dar are și o carieră solo frumos construită în zona folk. Experiențele care l-au adus, însă, la nivelul artistic și prestanța de acum sunt nenumărate.

Printre numele grele cu Mihai a colaborat de-a lungul timpului se numără Cristi Minculescu, Nicu Covaci, Adi Ordean, Mihai Alexandru, Laurențiu Cazan, Holograf (Dan Bittman, Edi Petroșel), Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Vasile Șeicaru, Victor Socaciu, Ștefan Hrușcă, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Dan Spătaru, Gil Dobrică, Mircea Baniciu, Paul Ciuci (Compact) și Leo Iorga.

Născut pe 7 iulie 1967, Mihai Napu a știut încă de mic că drumul său va fi muzica. La 5 ani l-a ascultat pentru prima oară live pe maestrul George Nicolescu și a știut că își dorește să devină, la rândul său, un artist.

A urmat cursurile Școlii Populare de Artă la secțiunea Canto – Muzică Ușoară, iar în paralel a primit cea mai frumoasă educație muzicală și lecție de istorie românească la Cenaclul Flacăra.

Începând din 1990, Mihai Napu a concertat în Germania și Serbia, dezvoltându-și un repertoriu variat și captivant, de la pop-rock până la cafe concert și flamenco. În 2007 cântă cu Orchestra Națională de Folclor alături de Gheorghe Zamfir, activând în paralel și în trupa Totuși, condusă de Andrei Păunescu.

Din 2010 până în 2012 face parte din trupa Vacanța Muzicală, alături de Radu Pietreanu, și are nenumărate apariții în țară și în străinătate în această formulă.

În 2013 pune bazele proiectului Mihai Napu Band și adună în jurul lui o echipă de muzicieni de excepție, cu un repertoriu vast de cover-uri care poate fi adaptat oricărui eveniment.

Tot în 2013, Mihai Napu bifează o colaborare de succes cu JHaps Records, casa de producție responsabilă pentru hiturile ‘Billionera” (Otilia) și „California” (Mario Joy).

În 2014 apare albumul „Iubire Divină”, cu muzica semnată de Mihai Napu, pe versuri de Adrian Păunescu, Corneliu Neagu, Radu Pietreanu și Alex Argăseală.

În 2015, Mihai Napu a lansat melodia „Amici per siempre”, compusă de Alexandru Dorian, un compozitor-textier român stabilit în Italia.

În 2017, Mihai Napu lansează alături de band-ul său single-ul „Ciudat”, sub egida Mediapro Music.

La intersecția dintre blues, folk și pop-rock, dar experimentând constant și cu alte genuri muzicale, Mihai Napu este o voce unică pe piața muzicală din România. Experiența lui extinsă în materie de concerte în aer liber și evenimente private îl face un as al scenei, dar și un artist capabil să transmită emoție oriunde, oricând, oricum. Călătoria lui muzicală este impresionantă până acum – și cu siguranță urmează și multe alte capitole frumoase!

Dacă îți dorești să îl inviți pe Mihai Napu la un eveniment alături de band-ul său, ne poți contacta la 0722 283 932 sau completa formularul de aici.

Written by NewMPE

Comentarii

Momentan, nu exista comentarii.

Comentariile sunt inchise.